Interview

Javier Fuentes León about Contracorriente

The movie Contracorriente tells the story of a man in a little fishing town, married to his wife and about to have a child, who has a secret love affair with another man. Director Javier Fuentes León about the movie and his personal connection to the story.

Roger Hall over Holding on to Jah

Documentaire over de geschiedenis en cultuur van de roots reggae muziek en de Rastafari beweging in Jamaica. Aan de hand van persoonlijke verhalen van bekende Reggae muzikanten en inzichten van historici wordt de kijker mee op reis genomen naar het hart van de rasta beweging. Deze muzikale film laat zien hoe de beweging is geboren, hoe ermee geworsteld is, maar ook hoe het door blijft gaan: Holding on to Jah!

Marcelo Bukin over Dreaming Nicaragua

Voor veel kinderen die opgroeien in het arme Nicaragua is de toekomst allesbehalve rooskleurig. Ze lijden honger en moeten al van jongs af aan werken. Filmmaker Marcelo Bukin maakte een aandoenlijk en prachtig portret van deze kinderen die dankzij een tekenklas even kunnen ontsnappen aan de barre omstandigheden waaronder ze leven. Door hun tekeningen en verhalen delen ze hun ervaringen met de kijker. Ondanks de armoede blijven ze kinderlijk optimistisch. De wereldpremiere van deze nieuw gemonteerde versie vind plaats op het LAFF in samenwerking met Movies that Matter op 10 mei.

Eduardo de la Serna over El Ambulante

Dat je in het leven weinig nodig hebt om gelukkig te zijn bewijst deze unieke documentaire. El Ambulante vertelt het verhaal van Daniel Burmeister, een eigenzinnige filmmaker die tegen kost en inwoning speelfilms maakt in dorpjes waar hij toevalligerwijs terecht komt. Vol enthousiasme, improviserend en met bijna geen middelen maakt hij in een maand tijd een speelfilm met de inwoners van het dorp. Zijn enthousiasme slaat over op iedereen om hem heen. Naast een ‘avontuur’ van een maand zorgt Burmeister ongewild ook voor verbroedering in zijn dorpen. Een prachtige film om blij van te worden!

Winnaar Dirk Vandersypen Award, José Padilha, over winnende film Garapa

De Dirk Vandersypen Award is gewonnen door José Padilha. Padilha geeft een gezicht aan de mondiale voedselcrisis met als resultaat een rauwe, schrijnende documentaire in korrelig zwart-wit. Om te begrijpen wat honger precies betekent, bracht de Braziliaanse regisseur José Padilha dertig dagen door met drie straatarme Braziliaanse families. De mannen werken niet en de vrouwen baren kinderen. De families kunnen hun kinderen alleen garapa (een mengsel van water en suikerriet) voorschotelen, met gezwollen buiken en rotte tanden als gevolg. Een indrukwekkende en confronterende film.

Esmir Filho over Os Famosos e os Duendes da Morte

De jonge Braziliaanse regisseur Esmir Filho maakte met de dromerige film Os Famosos e os Duendes da Morte zijn speelfilmdebuut.

Julia Solomonoff over El Ultimo Verano de la Boyita

In El último verano de la Boyita wordt de elfjarige Jorgelina tijdens een zomervakantie geconfronteerd met zichzelf, puberteit en het verschil tussen jongens en meisjes, als ze de even oude Mario leert kennen, die een groot geheim blijkt mee te dragen. Na deze zomer is alles anders.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s